Bij veel van onze spreekgestoelten kan u kiezen een afwerking die er uit ziet als hout, dit kan door een afwerking van HPL of fineer.

Alle spreekgestoelten met een houten binnenwerk, zoals de modellen Barracuda, Spietz, Q-Box, en anderen, worden bekleed met HPL of fineer. U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit honderden egale kleuren of houtsoorten voor het HPL/fineer.

Wat is HPL?

HPL staat voor High Pressure Laminate, ook bekend als laminaat. HPL bestaat uit papierpulp en fenolhars met een harde toplaag van melaminehars. Dankzij het sterke oppervlak heeft HPL geen speciale verzorging nodig en is het eenvoudig schoon te maken.

Welke kleur en houtsoort wilt u?

HPL is verkrijgbaar in alle houtsoorten en vele kleuren. U kunt een HPL uit onze catalogus kiezen, die wij kosteloos bij uw opdracht zullen toesturen. Als u al weet welke HPL u wilt en de code heeft, kunt u deze eenvoudig aan ons doorgeven. We werken met veel bekende merken HPL en kunnen bijna altijd een passende HPL leveren.

Wat is fineer?

Fineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam. De dikte varieert tussen 0,5 en 2 mm, afhankelijk van de houtsoort en toepassing. Fineer moet altijd afgewerkt worden, dit kan met lak, olie of was. Onbehandeld is het gevoelig voor vlekken en vaak kwetsbaarder voor krassen dan HPL. Als u kiest voor fineer, zullen wij u adviseren over de juiste keuze voor uw spreekgestoelte.