Keuze hulp

De keuze voor het juiste spreekgestoelte is niet altijd even simpel.
Wil graag dat een product specialist je assisteert?
Vul dan hier je telefoonnummer in dan bellen we u snel terug voor een passend advies.

BelMij!

Hieronder alvast een paar adviezen en tips

Welk doel dient uw spreekgestoelte
Om het juiste spreekgestoelte te kiezen is het belangrijk te weten hoe en waar u het spreekgestoelte gaat gebruiken. Uw  spreekgestoelte met een vaste opstelling in een auditorium dat multifunctioneel gebruikt gaat worden stelt andere eisen dan een elegant onopvallend smal spreekgestoelte t.b.v een politiek TV debat of de G7 top.
Spreekgestoelte opties
De opties en accessoires die u wilt toevoegen aan het spreekgestoelte en de mogelijkheden daarvoor zijn mede bepalend voor uw  keuze. U wilt bijvoorbeeld op het spreekgestoelte een laptop of iPad plaatsen en deze aansluiten op de beamer. Het is handig dat alle benodigde kabels al aanwezig zijn in het bovenblad van uw spreekgestoelte. U wilt onder het leesvlak ruimte om spullen tijdelijk neer te leggen of te kunnen opbergen achter afsluitbare deuren. Hier vind u de pagina met de meest voorkomende opties

We kunnen desgewenst samenwerken met uw huidige Audio video leverancier om het spreekgestoelte perfect in uw huidige situatie in te passen

Hoogte instelbaar of een vaste hoogte?

Hoogte instelbaar
Voor sprekers boven de 2 meter of in een rolstoel is een verstelbaar spreekgestoelte wenselijk. Het model Spietz bijvoorbeeld biedt deze mogelijkheid en heeft een uitschuifbaar leesplateau dat de microfoons meeneemt. Hierdoor kan een rolstoelgebruiker het leesvlak dichterbij brengen en een perfecte presentatie geven, wat extra toegankelijkheid biedt.

Vaste hoogte
Een spreekgestoelte heeft een leesplateau op ongeveer 105 cm hoogte, vergelijkbaar met een deurkruk. Het schuine leesvlak wordt door kleine sprekers aan het begin vastgehouden en door lange sprekers hogerop. Kleine sprekers gebruiken vaak een opstapje. Deze hoogte is praktisch en doordacht gekozen.

Op maat laten maken?
Wij kunnen ons voorstellen dat u een spreekgestoelte zoekt dat niet direct in de collectie voorkomt. Regelmatig maakt Villa ProCtrl spreekgestoelten op maat voor haar klanten. Dat kunnen aanpassingen zijn zoals bijvoorbeeld een beeldscherm of een vertaal module waarbij de spreker  zijn eigen taal kan kiezen via de tolk als de pers vragen stelt. Of  spreekgestoelten voor collegezalen.